Uitzicht op Albi

Activiteiten en omgeving

Het huis staat in het buitengebied van Gaujac, een dorpje met ongeveer 50 inwoners, in een landelijk boerengebied, in bijna absolute stilte. In de directe omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Gaujac ligt 10 km van Samatan, waar elke maandag een grote markt is. Toulouse ligt op 45 km, en Auch, de stad van D’Ártagnan ligt nog dichterbij. Een dagtrip naar de Pyreneën met de prachtige cols, Spanje, Lourdes Pau en de middellandse zee of de atlantische kust, alles is onder handbereik.

Golfbaan op 7 km
Kanovaren op de Save of Gesse
Fietsen, wandelen, Armagnac route
In Samatan is het goed eten.

Brocante-liefhebbers kunnen terecht op de marktjes in de omgeving. Er zijn regelmatig dorpsfeesten, die je soms van verre kunt zien aan het vuurwerk en waar naar hartelust wordt genoten van de oogst van het jaar, het begin van de zomer of de naamdag van een plaatselijke heilige.

De bergetappes van de Tour de France komen in de omgeving langs, en zijn een groot feest om te bezoeken.

In de winter op vakantie, en skieën afwisselen met andere activiteiten? De skigebieden van de Pyreneën op een uur rijden afstand, zodat je in het seizoen eenvoudig een dagje sneeuw kunt meepakken zonder gebonden te zijn aan een ski-oord.

Sataman
Afbeelding markt Samatan
Simorre